Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Gombás-rizses hús

Hozzávalók 4 személyre:


1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg rizs
2 kisebb doboz szeletelt gomba
4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika (esetleg 1 paradicsom is)
2 dl tejszín vagy egy pohár tejföl
csipet bors

fűszerpaprika
egy szál rozmaring
2 evőkanál étolaj
4 szelet hús

Elkészítés:

Üvegtetős, tapadásmentes (Hot Pan) edényben készítem. 2 evőkanál olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejfölt. 1 perc után (amikor már összeforrt) rászórom a rizst. A rizzsel együtt még kb. 15 percig párolom. Ezalatt az idő alatt a rizs felszívja a levét. Keverni nem szabad.
Nagyon finom és nagyon kiadós, és egyetlen edény kell az elkészítéshez.

Csirke sült gyümölccsel („nem hizlal”)

Hozzávalók: 12 darab filézett csirke felsőcomb; só (tetszés szerint); étolaj (a sütő aljára éppen csak); szeletelt gyümölcsök (alma, nashi [kínai] körte, banán, meggybefőtt és őszibarackkonzerv, illetve bármi, amit szeretünk); natúr kefir vagy joghurt.

Elkészítése: A húsokat kettévágjuk, de kisebb szeletekre is érdemes felvágni, mert akkor később – pl. pici gyereknek – nem kell összenyiszálni, és pirosabbra is sül. Az óriásserpenyőt kicsit átolajozzuk, beállítjuk 150 fokra, és beletesszük a húsokat. Tűpróbáig, de minimum pirulásig sütjük, feltekerjük a hőtároló gombját 180 fokra, majd beleszórjuk a gyümölcsöket, és fedő alatt is pároljuk kicsit, hogy levet eresszen. Pár perc múlva, amikor már éppen készen van, rákanalazzuk a kefirt vagy a joghurtot. Összekeverjük az ételt, kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk, hogy legalább tíz percig összeérjenek az ízek.
Ha marad belőle, érdemes hűtőbe tenni másnapra vagy későbbre, mivel a gyümölcsök és a hús tovább érlelődik, átveszik egymás ízét, „integrálódnak”, és egyszerűen isteni lesz a végeredmény
Kép                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

Gyümölcsös-túrós lepénykék

Hozzávalók 40 db, kb. 15 cm átmérőjű lepényke-tésztához:
4 tojás
20-25 dkg liszt
1 l szénsavas ásványvíz
1 dl étolaj
fél kk só

Hozzávalók a tésztatöltelékhez:
1-2 db alma
1-2 db körte
25 dkg tehéntúró
1 tojás
2 ek cukor (1-1,5 ek fruktóz)

Elkészítése:
A 4 tojást beleütöm egy tálba, felverem, hozzáadom a sót, olajat, ásványvizet, lisztet. Gyümölcsöt meghámozom, apróra vágom, és a folyékony masszához adom. Az ötödik tojást szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem egy másik tálban, abba belekeverem a túrót, a cukrot, a tojássárgáját, végül a tejfölt. Az egészet hozzáöntöm a lepényketésztához (ami palacsintasűrűségű, liszttel és/vagy szénsavas ásványvízzel lehet variálni még, igény szerint).
Beállítom a sütőt 120-150 fok közé, és az első merőkanálnyi „masszák” alá kenőtollal olajat kenek el a serpenyőben, így nem ragad le a cukros túrótól.
A végeredmény isteni ízű, tenyérnyi amerikai palacsintákból álló halom lesz, amiben az alma íze dominál, a túrótól pedig kellemes állaga van.
Az én Hot Panem sütés közben folyamatosan „jelzi”, mikor sül meg a tészta: a szénsavas víz kicsapódik a serpenyőre és sistergő hangot hallat. Ez lehet, hogy máshol nincs, de mindenesetre nagyon király! :)
A kész lepénykékre szórhatunk fahéjas cukrot, fújhatunk tejszínhabot, kenhetünk joghurtot, de ehetjük magában is, ahogy tetszik.
A kis palacsinták hamar megsülnek, csak egyszerre sokat érdemes készíteni, és így hosszabb a töltés-sütés folyamata – másfél óra. Két Hot Pannel természetesen gyorsabb… :)
Szórakoztató elem is lehet arra a másfél órára: én legutóbb ugyanis bevittem a szobába az étkezőasztalra a sütőt, így ülve, kényelmesen készült el az étel. A család körbeülte, és igen jól mulattunk, miközben „pusztítottuk” az ízletes halmocskákat. Szerencsére sikerült reggelire is mentenem belőlük…"

***

Reggeli négy személyre, bevállalós családoknak :)

Vigyük be az étkezőasztalra a Hot Pant, a teflonvédő sütőlapátokat, alapanyagokat és tálakat. Készítsük oda az evőeszközöket, tányérokat, bögréket. Biztosítsuk tűz ellen a környezetünket, ha kell, kötözzük a székhez a kiskorú, sütővel bánni nem tudó egyedeket. :) Üljük körül az asztalt.
Kapcsoljuk be a serpenyót, és állítsuk 120 fokra.
Személyenként 2-2 szelet sonkát helyezzünk a négy sarkába, üssünk rájuk 2-2 tojást (gyermekek esetében felezzük, hacsak nem akarunk hamar, nagyon kövér tinédzsereket :)), fűszerezzük ízlés szerint, tehetünk hozzá esetleg friss zöldséget, csinálhatjuk lecsósan, tényleg, aki ahogy szereti. A lényeg, hogy négy különböző sarokban készüljön az étel, így mindenki – főleg az ügyesebbek és a felnőttek! – magának kevergetheti, kapargathatja az adagját. Elkészültekor frissiben ki is szedheti magának, mert gyorsan elkészül. Rántottát is készíthetünk benne négy személyre; akár a Hot Panből magából is kiehetjük szigorúan fa- vagy műanyag evőeszközökkel. Igen látványos és illatgazdag reggeli élmény!"


Nekem mániám a meglévő recik újraértelmezése - mert az olyan snassz, hogy ugyanazt megcsinálni, amit leírtak :))) Az eredetije, ami szerintem jobban hízlal és legalább három edényt "igényel", az a Mindmegettén található meg Csirkemell sült gyümölcsökkel néven. ;)
(Én nem besamellel és csirkecombbal csináltam, valamint szőlő helyett meggyet adtam hozzá. És - természetesen - Hot Panben készült az elejétől a végéig.)

Kellett hozzá:
12 darab filézett csirke felsőcomb
só (tetszés szerint)
étolaj (a sütő aljára éppenhogy)
szeletelt gyümölcsök (alma, nashi [kínai] körte, banán, meggybefőtt és konzerv-őszibarack)
natúr kefir (vagy joghurt)
félig tele gyomor (hogy ne együk meg a hozzávalókat még az elkészülés előtt vagy közben :))))

A húsokat kettévágtam, de kisebb szeletekre is érdemes felvágni, mert akkor később - pl. pici gyereknek - nem kell összenyiszálni, és pirosabbra is sül. Hot Pant kicsit átolajoztam, beállítottam 150 fokra, és beletettem a húsokat. Tűpróbáig, de minimum pirulásig sütöttem, felnyomtam a hőt 180 fokra, majd beleszórtam a gyümölcsöket, és fedő alatt is pároltam kicsit, hogy levet eresszen, pár perc múlva, amikor már éppen készen volt, rákanalaztam a kefirt (Spar :) a legjobb!). Összekevertem az ételt, kikapcsoltam a sütőt, és hagytam, hogy tíz percig összeérjenek az ízek.

Isteni lett! "Nullkalória" és a húsevő legények is megnyalták az ujjukat utána! :)

Ma ebédre is maradt, annyi lett, és a hűtőben tárolás után a Hot Panben melegítette fel a párom. Másodszorra sokkal finomabb volt az íze, így félnapos hűtőben csücsülés után... "

***

"No, a rizottó pedig rém egyszerű volt: 1 bögre rizst kevés olajon megpirítottam, hozzáadtam 2x-annyi sós vizet és megfőztem hagyományos módon (persze kevergetve). Valahol 90-100 fokon állt a termosztát. Amikor már láttam, hogy lassan kész, hozzáadtam a mirelitzöldséget (és emeltem a hőfokon, mert ugye ezek hűtenek), és összefőztem őket. Őszintén megmondom, nem szeretem túlfőzni a zöldséget, mert akkor elmegy a lényeg belőle, de a végeredmény ropogós és finom lett. Nem tettem hozzá vegetát, bár biztosan azzal is finom, csak én szeretem a zöldségek jellegzetes ízét. "

***

"Közben azon gondolkodom, hogy azóta a párom még rántottát is sütött a Panben, és valami isteni íze volt, annyira jól kijjött az a különleges tojásíz, amit én nem is tudom, gyerekkorom óta nem éreztem, a régi serpenyők ízét hozta vissza, nem ezeket a - már elnézést - vacak kínai borzalmakét... :) :P "

***
MÁSOK receptjei:
***

Csirkemell sajttal recept

Kategória:
Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
5 dkg vaj
2-3 cikk fokhagyma
kapor
őrölt fehérbors


Elkészítés:
A csirkemelleket lapjában vágd ketté és sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, arra szórd rá az (összekevert) sajt felét, s locsold rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süsd meg. A fóliát levéve, hirtelen pirosra sütjük !

 

 

Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell recept

Kategória:
Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell v. csirkemell,
2 dl főzőtejszín,
2 gerezd fokhagyma,
3 szál újhagyma,
só,
bors,
2 kávéskanál méz
kurkuma,
vegeta,
petrezselyem
20 dkg sajt

Elkészítés:
A csirke/pulykamellett vékony szeletekre vágom, és kiklopfolom. Bekenem sóval és borssal és egy tűzálló tál aljába teszem.
A 2 dl főzőtejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával, az összeaprított újhagymával (én beleteszek egy kicsit a zöldrészéből is), a mézzel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, a vegetával, és ráöntöm a húsra, amit előzőleg már beletettem a tűzállótálba.
A tetejére reszelem a 20 dkg sajtot (általában a füstölt vagy a pannonia a nagy kedvenc) és megsütöm, míg a sajt aranybarna nem lesz.

 

 

Joghurtban párolt csirkemell recept

Kategória:
Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemell filé,
2 dl joghurt,
1 kiskanál currypor,
só,
bors,
olaj.

Elkészítés:
Egy üveg tálban összekeverem a joghurtot a curryval. A csirkemellet felkockázom, olyan 3-5 centis darabokra, sózom, borsozom, majd a sárga joghurtba forgatom. Néhány órára a hűtőbe száműzöm pácolódni.
Az olajat felforrósítom egy mély serpenyőben, majd belerakom a csirke kockákat, joghurtostól. Kicsit átforgatom, majd lefedem, hogy ne pörkölődjön, hanem párolódjon a maga alá eresztett levében. Amikor a hús már jó puha, akkor leveszem a fedőt és néhány keverés mellett elfőzöm a felesleges vizet, kicsit oda is kapatom, csak az íze miatt.

 

Legfinomabb csirkemell recept


Hozzávalók:
• szeletelt bacon
1 kg csirkemellfilé
• 30 dkg trappista sajt
• 3 tojás
• só
• bors
• olaj

Elkészítés:
Egy őzgerinc formát olajjal kikenek, szalonnával - szorosan rakva - kibélelem. Ezután a csíkokra vágott csirkemellből rakok rá, majd reszelt sajt következik, majd megint csirkemell. Ezt addig folytatom, míg tele lesz. Ráöntöm a borssal, sóval elkevert tojást. Ezután a szalonna végeit ráhajtogatom a tetejére vagy újabb csíkokat rakok a tetejére. Alufóliával lefedem, forró sütőbe rakom sülni kb. 1-1,5 órára. A sütés vége előtt eltávolítom az alufóliát, hogy a sajt és a szalonna a tetején megpiruljon.

Rakott csirkemell

Hozzávalók:
- nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg)
- 20 dkg bacon (angolszalonna)
- 2-3 db alma
- 20 dkg füstölt sajt
- szerecsendió
- 1 dl tej
- 2-3 gerezd fokhagyma

A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban. 

Rakott csirkemell

Hozzávalók:

·  8 szelet csirkemell klopfolás nélkül

·  2-3 közepes nagyságú vöröshagyma felkarikázva

·  só, bors, pirospaprika, mustár — ízlés szerint

·  1 gombakonzerv (szeletelt) vagy kb. 40 dkg gomba szeletelve, margarinon dinsztelve

·  2-4 darab paradicsom szeletelve

·  15-20 dkg sajt

·  3 dl tejszín

·  2 evőkanál liszt

 


Elkészítés: Egy közepes nagyságú tálat kikenünk, vöröshagyma karikákkal megszórjuk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, sorban egymás mellé a tálba fektetjük. Megszórjuk pirospaprikával és vékonyan megkenjük mustárral a tetejüket. Paradicsomszeleteket teszünk a húsokra, majd a gombaszeletekkel beborítjuk az egészet. Alufóliával letakarjuk és jól átsütjük (kb. 45 perc), majd sajtot rakunk a hússzeletekre (lehet egészben sajtszeletet, de akár reszelt sajtot is), végül a 2 evőkanál liszttel elkevert 3 dl tejszínt az egészre ráöntjük és készre sütjük (további kb. 15-20 perc). Vegyes köretet ajánlanék hozzá (rizs és sült burgonya), de bármivel nagyon finom. Jó étvágyat!

Hasznos tanács:

Tej, pirospaprika és só keverékével kenjük meg a csirkét sütés előtt és közben!

 

 

 

ÍNYENC SAJTOS CSIRKE

 

2 csirkemell felszeletelve, 2 dl tej, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, majoránna, panírozáshoz liszt, tojás reszelt sajt.

 

A csirkemellet egy éjszakán át fokhagymás tejben pácoljuk. Másnap sóval, borssal és  majoránnával kevert lisztben, tojásban és reszelt sajtban megforgatjuk, kivajazott tűzálló tálba tesszük, A maradék sajtot a tetejére szórjuk és vajdarabkákat morzsolunk rá. Fóliával letakart középmeleg sütőben sütjük

 

 

FŰSZERES CSIRKE.

 

4 csirkecomb, 2 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg karaván sajt, 2 evőkanál liszt, 1-1 teáskanál pirospaprika,  bors, majoránna, só, 3 evőkanál olaj.

 

A fűszerekkel elkevert lisztben megforgatjuk a húst. Kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, rátesszük a felszeletelt vörös- és fokhagymát, majd a sajtot. Fóliával letakarva, középmeleg sütőben sütjük.

 

 

 

 

SAJTOS CSIRKE

 

2 kisebb csirkemell, 4 db csirkecomb, olaj vagy margarin, 10 dkg eidami, 10 dkg karaván sajt, 2 dl száraz fehérbor, csipet szerecsendió 2 dl tejföl, só

 

A csirkedarabokat forró olajon megforgatjuk, pirosra sütjük, megsózzuk, 2-3 evőkanál víz hozzáadásával puhára pároljuk. A húsdarabokat kikent tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. Lereszeljük a sajtot, és a borral simára keverjük. Szerecsendiót, tejfölt adunk hozzá, és az egészet a csirkére öntjük. A sütőben jól átforrósítjuk.

 

 

 

CSIRKECOMB MUSTÁRMÁRTÁSNAN

 

 

4 csirkecomb, 2 dl tejszín, 4 evőkanál csípős mustár, 2 evőkanál olaj, só, bors.

 

A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom, megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval és borssal összekeverem. A serpenyőben felforrósítom az olajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát.

 

 

 

 

 

GÖNGYÖLT  SAJTOS CSIRKE

 

6 db csirkemell 6 db medvesajt, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 fej vöröshagyma, 4 db paprika, 4 db paradicsom, só, ételízesítő, bors, olaj.

 

A húst besózzuk, megfűszerezzük, majd mindegyikre egy-egy sajtot teszünk, és összegöngyöljük. Egy tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk, és az aljára rakjuk a karikára vágott hagymát, paradicsomot és paprikát. Ráfektetjük a húst, majd megszórjuk a maradék hagymával, és paradicsommal. Az egészet leborítjuk tejföllel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Lefedjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön puhára pároljuk. Amikor puha, levesszük a tetőt, és kissé megpirítjuk.

 

 

 

 

PULYKA KÖLTEMÉNY

 

1 kg pulykamell, 3 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál tejszín, 2 tojássárgája, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 20 dkg darált hús, só őrölt bors, 1 kiskanál pirospaprika, 2 evőkanál reszelt sajt, 2 paradicsom, 2,5 dl fehérbor, 1,5 dl húsleves (kockából)

 

A húst finoman kiverjük, hogy minél nagyobb szeleteket kapjunk. A paprikát, a hagymát és a gombát két evőkanál olajon megpároljuk. A zöldségek felét félretesszük mártásnak, a másik feléből elkészítjük a tölteléket. Zsemlemorzsát, tejszínt, tojássárgáját, darált húst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, keverünk hozzá, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. A húst föltekerjük, és erős cérnával összekötjük. A húsrolókat a maradék olajon minden oldalán átsütjük. A megmaradt hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb szeletekre vágjuk, a hústekercseket a hagymával, a paradicsommal a serpenyőben visszamaradt pecsenyelével tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a fehérbort. Előmelegített sütőben puhulásig sütjük. A tepsiben visszamaradt pecsenyeleves hagymát, paradicsomot, a félretett zöldségekkel összeforraljuk, majd turmixoljuk. A húsrolókat szeleteljük, petrezselyemmel díszítjük, a mártással együtt tálaljuk

 

 

 

CSIRKE  PÁCBAN.

 

 

4 dl tejfölben eldolgozunk 4-8 gerezd áttört fokhagymát, 1 púpozott kk. curryport, ½ kk. sót, ízlés szerint borsot, majd beleforgatjuk a csirkecombokat, és 2-12 órára a  hűtőbe tesszük. Áttesszük a húst olajjal kikent sütőedénybe, bevonjuk a páccal, és 180 C fokra melegített sütőben puhára pároljuk, végül pirosra sütjük.

 

 

 

ERZSI CSIRKEMELLE

 

 

 

1 kg csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 2 alma, 1 citrom leve, 1 dl almalé, 3 kanál tejszín, 2 kanál olívaolaj, 1 teáskanál kakukkfű, só , bors.

 

A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, az almalét, a fűszereket, és puhára pároljuk. Amikor puha, hozzáadjuk az ételsűrítővel elkevert tejszínt. 1-2 percig együtt pároljuk, és kész.  

 

 

 

GOMBÁS HÚSCIPÓ

 

75 dkg darált hús, 4-5 szelet szalonna, 2 tojás, 1 zsemle, 20 dkg gomba, 1 uborka, 1 vörös-hagyma, 1,5 dl tejföl, 1 csokor kapor, reszelt citromhéj, 1 teáskanál mustár, 1-2 evőkanál olaj, só, fehérbors.

A szikkadt zsömlét hideg vízbe áztatjuk. Közben a gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a zsömlével, tojással, hagymával, mustárral, sóval, borssal, gombával és az uborkával. Ebből hosszúkás cipót formálunk. Tetejére rátesszük a szalonnát. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Leöntjük egy pohár vízzel, és további 5 percig sütjük.

Alufóliába tekerve 10 percig pihentetjük. A pecsenyelevet lábasba öntjük, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A kaprot a tejfölbe keverjük, a pecsenyelével összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük.

 

 

 

RÁNTOTT BORDA ÍNYENC MÓDRA

 

4 szelet karaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál rozmaring. 4-5 zsályalevél, 5 dl tej, só, bors, 10 dkg liszt, 2 tojás, 8 kanál reszelt sajt, zsömlemorzsa.

A karajszeleteket vékonyra kiverjük. A fokhagymát áttörjük, a rozmaringgal, zsályával a tejbe szórjuk. A húsokat belefektetjük, és letakarva egy éjjelen át pácoljuk. Másnap lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a lisztbe, a tojásba, a sajttal összekevert zsömlemorzsába forgatjuk, kisütjük.

 

 

 

SONKÁS ALAGÚT

 

Nagy tubus majonéz,  3 dl tejföl, 1 húsleveskocka, 1 csomag étkezési zselatin, 4 főtt tojás, 2 csemegeuborka, 1 főtt sárgarépa, 10 dkg párizsi, 5 szelet gépsonka, 3 virsli.

A tejfölt a majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, a párizsit kockára vágva hozzáadjuk. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, feloldjuk benne a zselatint, amikor kissé lehűlt, a masszával összekeverjük. Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, és 3 szelet sonkát beleterítünk. A massza felét beleöntjük, hosszában ráfektetjük a virsliket, ráöntjük a maradék masszát, és betakarjuk 2 szelet sonkával. Hűtőben dermesztjük

 

 

 

CSIRKEMÁJ JULISKA MÓDRA

 

 

Fél kg csirkemáj, vékonyra szeletelt bacon, bors, majoránna, 1 dl víz.

 

 

A csirkemájakat fűszerezzük, és beletekerjük egy-egy szelet baconba, fogpiszkálóval meg-tűzzük és szorosan egymás mellé fektetjük, egy teflon lábasba, aláöntjük a vizet. Lassú tűzön pároljuk kb. 15 percig, majd a fedőt levéve zsírjára sütjük

 

 

 

 

 

RÉTEGES FASIRT

 

70 dkg darált sertéshús, 3 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 4 főtt tojás, 1 doboz gombakonzerv, olaj, bors, só.

A húst a tojásokkal, a zsemlemorzsával, összekeverjük, és sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük. A gombát leszűrjük, a főtt tojásokat karikára vágjuk. Kiolajozott tepsibe terítjük a húsos massza felét, rárakjuk a gombát, a tojást, és betakarjuk a maradék húsmasszával. A tetejét kicsit domborúra formázzuk vizes kézzel. Olajjal megkenjük, és közepes tűzön 45 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 

Sajtos egytál

 

Hozzávalók:

·  1,5 kg krumpli

·  8 szelet sertéscomb

·  15 dkg reszelt trapista

·  5 dkg vaj

· 

·  bors


Elkészítés: A krumplit meghámozom, karikára vágom. A sajtot lereszelem. Egy hőálló üvegtálat kikenek vajjal, és lerakom a rétegeket a következőképpen. Alulra krumpli, fölé a hússzelet, fűszer, reszelt sajt. Ezt addig rakom, míg a tál tele lesz. A tetejére krumpli és rá sajt kerüljön. A végén a maradék vajdarabkákat a tetejére rakom. Sütőben kb. 200 fokon 1 órát süjük. A végén a tetejét levéve a sajtot rápirítom.

Megjegyzés:
Nagyon gyors és finom étel. Kevés benne a fűszer és mégis nagyon ízletes. Mi fejessalátával szeretjük a legjobban.

 

Töltött csirkemell tejszínben sütve

 

Hozzávalók 4 személynek:

·  4 nagyobb csirkemellfilé,

·  4 szelet füstölt sonka,

·  8 szelet Gouda sajt,

·  1 közepes fej hagyma,

·  1 dl tejszín,

·  szárnyas fűszerkeverék,

·  olívaolaj


Elkészítés: A húst vékonyra kiverjük, befűszerezzük mindkét oldalát szárnyas füszerkeverékkel. Mindegyikre 1-1 sonkát és sajtot fektetünk, majd összehajtjuk és fogvájóval átszúrjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Egy grillserpenyőben olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát átsütjük a hagymával együtt. Egy tűzáló tálat kiolajozunk, beletesszük a hagymaszeleteket, rá a hússzeleteket. Leöntjük a tejszínnel, és a húsok tetejére rakjuk a megmaradt 4 szelet sajtot. Magas fokozaton addig sütjük, amíg a sajt piros nem lesz. Mindenféle köret illik hozzá.

 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

terineni111@gmail.com

(Varga Gézáné , 2020.07.10 16:18)

Hagymás rostélyost marha combból készithetek Hot Pan-ban? A húsra való hagymát természetesen nem ebben késziteném,csak a husit. Várom a választ

szolnok

(cseraniko73@citromail.hu, 2010.12.06 11:11)

szülinapomra kaptam egy sütöt légyszi küldjetek recepteket hogy én is meglepjem sok sok finomsággal családom köszi

dukaine50@gmail.com

(Ili50, 2009.02.09 09:23)

Kaptam egy Hot Pan-t, de sajna nemigazán tudom még használni. Ha van bevált receptetek légyszi küldjetek.
Köszönöm előre is.
Üdv. Ili

Norell16@freemail.hu

(Éva, 2009.01.26 17:07)

Heló belevaló háziasszonyok, és persze pasik!

Ma kaptam ajándékba egy Hot Pan-t.Lécci küldjetek nekem egyszerű fincsi "földi" receptet.(A "földin"
elérhető alapanyagokat értek.)Segítő szándékodat előre is köszi!:)